torstai 17. joulukuuta 2015

Pellossa 2016 on investointien vuosi

Pellon kunnanvaltuusto on pitänyt talousarviokokouksen 14.12.2015. Vuoden 2016 odotetaan olevan taloudellisesti tiukan, mutta toisaalta myös toiveikkaan ja tavoitteellisen. Talousarviossa tulot kattavat menot, mutta poistojen jälkeen talousarvio painuu liki 1 000 000 euroa alijäämäiseksi. Kovan työn tuloksena on tällä valtuustokaudella saavutettu maltillinen menokehitys, jota pyritään jatkamaan vuonna 2016. Henkilöstömäärä lähtee laskuun, mutta prosessiorganisaatiomallin ansiosta pystymme silti säilyttämään hyvän ja laadukkaan palvelutason.

Käsillä on 8. peräkkäinen vuosi, kun Pellon kunnassa säästytään veronkorotuksilta. Vakaus luo osaltaan edellytykset kunnan elinvoimaisuuden kehittymiselle. Vuonna 2016 joudumme todennäköisesti ottamaan talousarviolainaa, eli niin sanottua syömävelkaa. Tästä huolimatta Pellon kunnan velkaantuneisuus on verrokkikuntiin nähden alhainen ja rahoituksellinen tilanteemme on kohtuullinen.

Vuosi 2016 voidaan hyvin kuvailla ”investointien vuodeksi”. Ritavaara on aktiivisen kehityksen kohteena, ja sen kehittämiseen lisättiinkin budjettikäsittelyssä viime hetkellä 450 000 euroa. Investoinneilla kehitetään voimakkaasti myös kuntakeskuksen alueen viihtyisyyttä, kuitenkaan unohtamatta meidän elinvoimaisten ympäristökylien kehittämistä. Vihreä Pysäkki tulee myös kokemaan vuonna 2016 uudistusten sarjan.

Näin vuoden lopulla haluan toivottaa Teille kaikille oikein rauhaisaa joulua ja hyvää uutta vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti