perjantai 28. helmikuuta 2014

Alkuvuoden kuulumisia

Tovi on vierähtänyt edellisestä blogi- päivityksestä. Henkilökohtaisella rintamalla vuosi 2014 lähti hieman kehnosti liikkeelle ja niinpä vain Pellon kunnan kunnanjohtajakin joutui leikkauslistalle. Loukkasin 3.1. vasemman polveni ja 29.1. kävin sitten leikkauksessa. Leikkausta seurasi noin 3 viikon sairasloma, mutta nyt ollaan tosin jo töissä, vaikkakin fysioterapiat ja kuntoutus jatkuu.

Olette varmaan lukeneet lehdistä, että meillä on kiinteistöjen myymisen käsittelyn johdosta kunnanhallitus valmistellut tilapäisen valiokunnan perustamisen valtuustolle. Valiokunnan tehtävänä on aikanaan, mikäli sellaista valtuusto edes ryhtyy perustamaan, ratkaista kunnanhallituksen erottaminen ja tehdä vaadittavat esitykset kunnanvaltuustolle. Mediasta seuraamalla tilanne näyttää pahemmalta kuin se onkaan. Hommat hoidetaan kuten ennenkin, ja edellinen kunnanhallituksen kokous meni varsin leppoisissa merkeissä.

Pellolaiseen kulttuuriin kuuluu keskusteleminen asioista, mutta täällä kunnassa asiat hoidetaan silti hyvässä hengessä menemättä henkilökohtaisuuksiin ja aina pieni pilke silmäkulmassa. Täällä ihminen on ihminen ja pieni juttujen höystäminen on aina sallittu. Tämä pitäisi jokaisen teistä kokea. Poliittiset ideologiat eivät aina tietenkään kohtaa, mutta kokousten jälkeen ollaan kuin ei oltaisikaan.

Minulta on useaan otteeseen tiedusteltu, että mikä oli kunnanjohtajan esitys kiinteistöjen myymisessä kun se ei ole tullut kuntalaisille esille. Tuon tarjouskierroksen perusteella esitin kiinteistöjen myymistä, se mitä tulen esittämään uudella kierroksella riippuu sitten kokonaisarvioinnista, jonka teen kun saan tarjoukset käsiini. Tätä kirjoittaessa tarjousten jättöaikaa on vielä hieman jäljellä. Kunnan yhä kurjistuvan talouden eheyttäminen vaatii mielestäni kaikkien keinojen tasapuolista käyttämistä, jottei tulevaisuudessa jouduta lähtemään ylisuuriin veronkorotuksiin.  Veronkorotuksilla tahtoo aina olla myös se elinvoimaa syövä vaikutus, eli niillä ei välttämättä saavuteta haluttuja lopputuloksia.

Nyt kun olen takaisin töissä niin tulen lisäämään viestintää myös blogini kautta. Meillähän alkaa kohta taas olla tilinpäätös kasassa ja ennakkolukuja tullaan saamaan piakkoin. Palataan näihin sitten tarkemmin tuonnenpana.

AJANKOHTAISTA

Yhteistyö Muonion ja Kolarin kuntien kanssa on hyvässä tuulessa. Tässä yhteistyössä on paljon potentiaalia kaikkien kolmen kunnan resurssitehokkuuden parantamisessa. Pellon kunnan kokonaisorganisaatiouudistus – PELLO 2020 etenee sovitussa aikataulussa. Nyt rinnalla voidaan pikku hiljaa aloitella hallintosääntöuudistus, kunhan ensin saamme päätettyä pääpiirteittäin tulevan organisaatiorakenteen, joka palvelee parhaiten kunnan palvelutuotantoa. Merkittävänä tänä vuonna tapahtuvana asiana on vielä tuloillaan kunnallisten palveluiden yhtiöittäminen, jonka kunnanhallitus tulee todennäköisesti käynnistämään seuraavassa kokouksessaan. Syy tähän on siinä, että kuntalaki muuttui 1.9.2013 ja sen mukaisesti kuntien on yhtiöitettävä kaikki ne toiminnot, joita se suorittaa avoimilla markkinoilla. Pellon kunnassa tämä tarkoittanee alustavien selvitysten mukaan lämpölaitostoimintojen, pesulapalveluiden, työterveyspalveluiden ja ruokapalveluiden yhtiöittämistä.  Lista voi tarkempien selvitysten aikana tietenkin muuttua.

LOPUKSI

Aloitin kirjoituksen henkilökohtaisilla kuulumisilla, ja aioin myös päättää tämän kirjoitukseni niihin. Minulla on tulossa kesällä siunauksellinen tapahtuma, kun perheemme saa lisäystä kesäkuun loppupuolella. Esikoinen aloittaa syksyllä koulun ja tulevan perheenlisäyksen johdosta läsnäoloani tarvitaan enemmän kotona. Meidän haaveenamme oli saada Pellosta molemmille töitä, jonka jälkeen voisimme laittaa lapsemme pieneen ja idylliseen kyläkouluun, joita Pellossa on jäljellä vielä kaksi kappaletta. Näin onnekkaasti ei kohdallamme kuitenkaan käynyt.

Kunnanjohtajuus mahdollistaa minulle haastavat ja mielekkäät työtehtävät. Se on myös hieno instituutio, jota oikein hyödyntämällä voidaan saavuttaa vaikka poliisipartion saaminen. Nykyajan kunnanjohtajana työ ei kuitenkaan määritä minua ihmisenä. Identifioin itseni ensisijaisesti isänä, toissijaisesti puolisona ja vasta kolmantena tulee työ, eli kunnanjohtajuus. Minulle perhe on siis etusijalla.

Olen erityisen tykästynyt siihen kuinka vahva kulttuuri ja pellolainen identiteetti teillä on. Siitä on syytä pitää kiinni. Minusta täällä on hienoa olla töissä, koska väylänvartinen kulttuuri on sama kuin omani, vaikka olenkin kotoisin noin 200km pohjoisempaa. Ounasjoki- varressa kulttuuri on hieman erilainen. Tiedän tämän kokemuksesta, sillä vaimoni edustaa puolestaan tätä kulttuuria. Meillä on joskus jopa hieman haasteita ymmärtää toisiamme, tiedä häntä johtuuko tämä sitten kulttuurin eroista. Ainakin heillä on h väärässä paikassa.

Kaikesta tästä pohdinnasta ja monien unettomien öiden jälkeen joudun raskain mielin ilmoittamaan, että olen päätynyt hakeutumaan muualle töihin.

1 kommentti:

  1. Toivottavasti uutta paikaa hakiessasi pääset siihen jos olet pätevin.

    VastaaPoista